Sunday, February 22, 2009

wofsha & Qira'ati

Assalamualaikum bloggie....

today at 215pm my bicmate - esi had to attend last minute meeting. I got the opportunity to fetch Wanie - her daughter - from Nursery and off to Qiraa'ati at 245pm. I was excited. She was - blur- seeing a different car fetching. After a while, adjusting to her consciousness, she said:-

"habis tu..petang nanti Wanie nak balik dengan siapa ni auntie sha?"

Me: you can choose la ...nak balik dengan hijau ke ..merah ..merah?

She got even -blurrer- Then I decided to stop teasing her brain...

Me: Wanie balik dengan Ibu la...ibu meeting sekarang ...sbb tu auntie yang amik

"oooo ni auntie nak pegi hantar abang pulak yek?"

And I was like "eh ..bukan ke jadual dia dah tuka? Auntie forgot dia ke?!" Cuak aku.

"eh...tak tak...abg qiraa'ati petang..tak tak...wanie lupa..hihihik.."

Me: lerrr....seb baik ...else kalut auntie...ni dah makan blom?

" dah ...kat skolah (nursery) cikgu Na masak hari ni.." dengan bangga dia sebut nama cikgu dia...kagum aku dengan aspiration bebudak kecik in this age....

Me: hah?! your teacher cooked? sedap ka? dia masak apa..?

" dia masak nasi..lauk ..lauk...la..." duhhhh...padan muka aku...tanya lagi soklan senget..dah nama nya Malaysia ..staple foods maaa....rice loh ....dush!

and I went ..OoooOOOOoooo...not that I understand what really happened in her nursery...anyway it was an enlightening conversation.

Me: wanie..u'll be in early ni ..jam baru pukul 245pm ni ....wanie awal 15minutes...nak buat apa sebelum tu? - dalam hati ..jangan la di buatnya suruh tunggu sama ustazah dia ...argghhhh...tidakkk...

"alaa...tak pe...wanie duduk la situ ...beli-beli..." amboihh..beli-beli..kecik2 dah shopaholic hahahahahahah. da namanya perempuan .....ate ...it's in the blood....

When we arrived at her school, she salam with me...awwwww.....so cute...felt like a mother Already! hahahaha eiii..there was this tingling feeling inside ..like yuck and wow at the same time ..hahahahaha...and the Ustazah opened the door and brought her in. whooaaa....the look on that ustajah's face......eeeuuuwwww..luckily esi has given her pocket money earlier ...ha ha ha

That was an Experience I won't forget. sheeshhh *blush*

11 comments:

al-hussaini said...

sempat lagi komen ni...sebelum jalan sambil menunggu emak berhias.. :)

mesranya dengan adik wanie tu...

berfikir sambil membaca sampai habis...Qiraati tu tempat mengaji ker???

Yelah..pernah belajar taranum dulu pasal Qiraat Qiraat ni..tapi dah lupa..hehe

Sha and Forward said...

oittt..sempat lagi tu...ye ye je tadi kata nak pegi pasar ha ha ha

ary said...

erm kecik2 dah spend duit..shopaholic lg..sempat jugak aku ni kan isu gurl kuat belanja..nursery makan nasi..aku dulu biskut je ngan milo..tu yg kering ni..wah salahkan org lak

Sha and Forward said...

hahahaha..patot la skeping...dah tu mula la nak petua weight gainer ek hihihihiks. ala ary ok la tu metabolism tinggi...ramai orang ..tak gerak2 metabolism dia ..lagi kasihan taww...

ary said...

tu la syukur..asal takde penyakit..saja je nak tambah la

Sha and Forward said...

ary: payah dah nak besar tu ..menten je la asal badan sihat...huhu


hussaini: a 'ah qiraa'ati =mengaji al quran n sewaktu dengannya, bimbingan agama. pagi dia kat nursery duniawi ..he he kecik2 dah banyak skolah

en_me said...

hi ciksha tewww..

Sha and Forward said...

hi en_me itteww...br bc emel.. :)

al-hussaini said...

boleh pulak cerita weight gain dalam entri ni... :)

apapun, yang penting ada selera nak makan...

bestnya makan jagung rebus disaluti planta

Sha and Forward said...

ish ish hussaini...makan aje ...cuba la pos sikit kat ary yang underweight tu ..hihihiks

pexky said...

huhu..best bc entry ni.. best kan..semua itu pengalaman kan..tol taks?